Voedselafval afbreken met enzymen

Bio Materials Digester

Onze swill afval composteermachine

Dank u voor het bezoeken van onze BMD-website over onze speciale swill (voedselafval) composteermachine. We willen u graag voorstellen aan een baanbrekende oplossing die de manier waarop u voedselafval beheert, zal transformeren – de Bio Materials Digester (BMD). Terwijl u de uitdagingen van voedselafvalbeheer aanpakt, biedt onze BMD-machine een innovatieve benadering door middel van zijn geavanceerde enzymatische aerobe afbraakproces.

BMD - Bio material digesters - food digesters -food composters Composteermachines – composteermachine – voedselvergister – composteer machines
patent pending BMD composting machine - aerobic digester
BMD Nederlands product

Uitleg over onze speciale composteermachine

Revolutie in Afvalbeheer: De Bijzondere Voordelen van BMD Machines

In een tijd van toenemende bezorgdheid over het milieu en een groeiend bewustzijn van de dringende behoefte aan duurzame oplossingen, worden innovatieve technologieën ontwikkeld om onze meest urgente uitdagingen aan te pakken. Een baanbrekende technologie in dit kader is de BMD (Bio Materials Digester) swill afval composteermachine Dit bijzondere apparaat staat op het punt afvalbeheerssystemen te revolutioneren en aanzienlijk bij te dragen aan een groenere, meer duurzame toekomst.

Afvalbeheer is al lange tijd een complex probleem, waarbij traditionele methoden vaak tekortschieten op het gebied van efficiëntie, milieu-impact en kosteneffectiviteit. De introductie van BMD-machines belooft een andere kijk in onze benadering van afvalverwerking. Onze BMD-composteermachine biedt een breed scala aan voordelen op voor milieu, op locatie, financiën en t.o.v. andere machines die voedselafval afbreken.

Voedsel afval

Voedselafval kan op elk moment van de dag in de BMD-machine worden gestort. Er is geen wachttijd; het is een doorlopend proces dat zich flexibel aanpast aan uw dagelijkse werkschema.

De machine

Alle voedselresten worden opgevangen in de machine. Door de speciale omstandigheden in de machine en het gebruik van onze exclusieve enzymenmixen wordt uw afval continu verwerkt tot rioolwater.

De Enzymen

Onze exclusieve enzymenmixen zijn zo samengesteld dat ze optimaal uw voedselafval kunnen afbreken. We hebben verschillende varianten ontwikkeld die de verschillende stromen van afval kunnen afbreken.

Het proces

In de BMD-machine worden ideale omstandigheden gecreëerd, zodat de enzymen optimaal hun werk kunnen doen. Wij zorgen ervoor dat temperatuur, vochtigheid, beweging en zuurgraad op optimale niveaus worden gehandhaafd.

De afbraak

Het voedselafval wordt afgebroken tot kleinere deeltjes. Dit wordt zelfs gedaan tot op het niveau van bouwstenen zoals aminozuren, vetzuren en eenvoudige suikers.

Afval water

Het afvalwater dat in onze machine wordt gegenereerd, kan veilig worden geloosd via het riool naar de waterzuiveringsinstallaties. Het 100% biologische afvalwater kan worden omgezet in biogas bij de RWZI.

Over BMD – Doorbreken van Barrières in Voedselafval verwerking

In tegenstelling tot een traditionele composteermachine levert de BMD geen compost als eindproduct. Deze unieke aanpak elimineert de noodzaak van aanvullend afvalbeheer, waardoor de werklast en het gedoe met voedselafval worden verminderd. Onze op maat gemaakte voedselafval composteermachine is ontworpen om niet alleen vast voedselafval te verwerken, maar ook vloeibare producten zoals soepen en sauzen. Via ons aerobe enzymatische proces breken we deze voedselproducten af tot kleinere, beheersbare componenten, een prestatie die door geen enkele andere vloeibare voedselvergister op de markt wordt geëvenaard.

Geoptimaliseerde Capaciteit voor Piekmomenten

Wij begrijpen het belang van voldoende capaciteit voor voedselafval verwerking, met name tijdens drukke periodes zoals feestdagen. Het leveren van de juiste maat BMD-machine is essentieel om betrouwbaarheid te bieden, zelfs tijdens de drukste tijden van het jaar. Het is belangrijk op te weten dat verschillende soorten voedselafval afbreken in verschillende snelheden. Voedingsmiddelen zoals harde vezelrijke groenten en kippenbotten hebben meer tijd nodig voor afbraak dan gekookte aardappels of vlees. Om aan uw unieke behoeften te voldoen, hebben we inzicht nodig in uw dagelijkse volume en het type afval, vooral tijdens piekperiodes, om de juiste BMD-composteermachine te adviseren.

Building blocks - simple sugars, amino acids, and fatty acids

Enzymatische Aerobe Vertering: Het Proces Onthuld

De expertise van de BMD-machine ligt in haar vermogen om voedselafval snel en efficiënt af te breken door middel van enzymatische aerobe vertering. Dit proces maakt gebruik van de kracht van onze speciale enzymenmixen in combinatie met onze machine en een gecontroleerd proces om complexe organische verbindingen om te zetten in eenvoudigere componenten.

Enzymen, de katalysatoren van de natuur, spelen een hoofdrol in dit proces. Onze unieke enzymenmixen zijn speciaal ontwikkeld voor de BMD-machine en richten zich op specifieke organische moleculen in het voedselafval, waardoor hun afbraak wordt geïnitieerd. Proteasen pakken eiwitten aan, Lipasen richten zich op vetten, enzovoort. Als gevolg hiervan worden grote, complexe moleculen omgezet in kleinere, gemakkelijker hanteerbare fragmenten.

Naadloos Beheer en bediening op afstand

Een van de belangrijkste voordelen van de BMD-machine is de functie voor afstandsbeheer. Medewerkers hoeven alleen maar het voedselafval in de machine te plaatsen, en wij zorgen voor de rest. Ons deskundige team beheert de BMD-machines op afstand, waardoor uw personeel een probleemloze ervaring heeft en wij altijd een optimale werking van de machine kunnen nastreven zonder dat dit u tijd en energie kost.

Voedselafval feiten

Methane produced in a landfill
landfill

Voedselafval dat bestemd is voor stortplaatsen, vertegenwoordigt 30-40% van alle afvalverwerking in Noord-Amerika.

Gemiddeld genereren 1000 diners ongeveer 180 kilo voedselafval in een typisch restaurant.

50 kilo voedselafval in stortplaatsen stoot 5 kilo methaan uit in de atmosfeer. Methaan heeft 86 keer het opwarmeffect van kooldioxide.

De bijdrage van emissies door voedselverspilling aan de opwarming van de aarde is bijna gelijk (87%) aan de emissies van het wereldwijde wegtransport.

swillafval is erger dan de totale emissies van vliegen (1,9%), de productie van plastic (3,8%), en oliewinning (3,8%).

Jaarlijks gebruiken vuilniswagens meer dan 5,5 miljard liter diesel om voedselafval naar stortplaatsen in Noord-Amerika te vervoeren.

Green key approved product - composting machine Composteermachines – composteermachine – voedselvergister – composteer machines

Begin november 2022 zijn BMD-machines goedgekeurd als Green Key-producten. (https://www.greenkey.nl/) is het grootste duurzaamheidslabel voor de toerisme- en vrijetijdsindustrie in Nederland. Ongeveer 700 Nederlandse bedrijven hebben nu dit kwaliteitskeurmerk verkregen, variërend van hotels en restaurants tot campings, groepsaccommodaties en bungalowparken. Nieuwe locaties worden nog steeds toegevoegd.

Zie je de GreenKey? Dan vindt het bedrijf duurzaamheid belangrijk en past het dit overal in het bedrijf toe. Denk aan het zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijke schoonmaak, recycling en weloverwogen keuzes met betrekking tot biologisch voedsel en producten met een duurzaamheidslabel.

Onze voedselafval composteermachine

Voedselafval (Swill afval) Transformeren tot een Hulpbron:

In het hart van de BMD-revolutie ligt het kernprincipe van het omzetten van voedselafval in een hulpbron in plaats van een last. Door gecontroleerde aërobe enzymatische afbraak te benutten, minimaliseert deze technologie niet alleen milieu-impact, maar creëert ze ook kansen voor energieopwekking via gecontroleerde biogasproductie in een afvalwaterzuiveringsinstallatie. De snelle afbraak van voedselafval binnen 24-48 uur toont de efficiëntie van BMD-machines, waardoor ze een cruciaal instrument zijn in de aanpak van uitdagingen op het gebied van afvalbeheer.

Terwijl industrieën, bedrijven en gemeenten streven naar duurzaamheid, komt de adoptie van BMD-machines naar voren als een baken van hoop. Deze innovatie belooft afvalbeheerpraktijken te herdefiniëren, de koolstofvoetafdruk te verkleinen en financiële besparingen te realiseren. In een wereld waar het behoud van de middelen van onze planeet van het grootste belang is, staat de BMD-technologie als een voorbeeld van menselijke vindingrijkheid ingezet voor het algemeen welzijn.

We zijn enthousiast om de transformerende mogelijkheden van de BMD-machine onder de aandacht te brengen. Met zijn ongeëvenaarde efficiëntie in het afbreken van voedselafval, het vermogen om vloeibaar afval te verwerken, afstandsbediening en op data gebaseerde inzichten staat de BMD op het punt uw afvalbeheerpraktijken te revolutionaliseren.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Kleine machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een verwerkingscapaciteit voor voedselafval van 50 tot 250 kilo.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Medium machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een verwerkingscapaciteit voor voedselafval van 500 tot 1000 kilo.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Grote machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een capaciteit voor voedselafval van 2500 tot 10000 kilo.

compostable bags with vegatables
wood cutlery
compostable bottles, cups
compostable products

Onze BMD+ machine (in ontwikkeling)

Het idee om de BMD-voedselvergister te gebruiken om plantaardige verpakkingen af te breken, is fascinerend. Dit zou een belangrijke stap zijn in het omzetten van meer bruikbaar afval in waardevolle hulpbronnen, zoals biogas, terwijl tegelijkertijd het voedselafval dat verband houdt met deze verpakkingsmaterialen in de BMD-machine wordt verwerkt. De uitvoering van dit idee brengt echter enkele uitdagingen met zich mee, voornamelijk vanwege de diversiteit van plantaardige materialen die worden gebruikt voor voedselverpakking.

Om dit doel te bereiken, is grondig onderzoek naar de samenstelling en eigenschappen van verschillende plantaardige materialen noodzakelijk. Daarnaast moeten we geschikte enzymen vinden om deze materialen efficiënt af te breken. Dit is een tijdrovend proces dat experimenten en aanpassingen aan de BMD-machine vereist.

Groene container of BMD machine?

Dit is het verschil

Heb jij ook een groene kliko die er zo uitziet? Wetende dat je nog 4 dagen moet wachten voordat de vuilniswagen het voedselafval komt ophalen. Zonder nog  te spreken over de taak van het schoonmaken van de container en dit week na week te doen.

Laten we jouw voedselafvalprobleem oplossen en een hygiënische manier creëren om van voedselafval af te komen. Een toekomst zonder gedoe van een stinkende, vieze, vliegenaantrekkende groene bak. Welkom in de wereld van een BMD-machine.

Onze composteermachine Partners

Single Use Solutions

SUS is een Amerikaans bedrijf dat flessen maken van suikerriet. Flessen gemaakt van PLA zijn milieuvriendelijker.

GS-Green Packaging

Een Nederlands bedrijf dat zich inzet om bedrijven te helpen over te stappen naar plant-verpakkingen. 

Onze Australische partner voor de verkoop van BMD-machines. Het team is ook actief in Engeland – Panama en Amerika.

Oakland Lease UK (EU Leasen)

Oakland lease UK is onze lease maatschappij voor Europa. Zo kan BMD Leasen aanbieden in 28 landen.

Dimension Funding

Voor onze Amerikaanse klanten gebruiken wij Dimension funding voor alle lease aanvragen. in Amerika.

Wordt composteermachine consultent.

Ben je geïnteresseerd om consultant te worden voor ons merk? Laten we contact opnemen en kijken of er een match is.

UPDATE: We hebben besloten om nieuwe wederverkopers te pauzeren tot Q3 2024.

Bio Materials Digester (BMD) heeft onlangs een gedurfde beslissing genomen: we stoppen tijdelijk met het werven van nieuwe wederverkopers. Waarom? Omdat we werken aan baanbrekend ontwerp voor nieuwe compostmachines. Deze machines zijn bedoeld om afvalbeheer te herdefiniëren, efficiënter, milieuvriendelijker en kosteneffectiever te zijn.

Maar de visie van BMD houdt hier niet op. We zijn van plan onze wederverkopers niet alleen machines aan te bieden, maar een compleet pakket. Dit omvat intensieve training, marketingondersteuning en toegang tot een scala aan aanvullende producten en diensten. Het doel? Een sterk netwerk van wederverkopers creëren die uitgebreide oplossingen voor afvalbeheer kunnen aanbieden.

Artikelen (In het Engels)

Methane (CH4) is a potent greenhouse gas that plays a significant role in global warming. It is the second most important greenhouse gas after carbon dioxide (CO2) in terms of its impact on climate change. 

 Here are some of the benefits of using a liquid food waste digester compared to a curbside collection system.

The different building blocks that come out of food waste when digested by enzymes are simple sugars, amino acids, and fatty acids.