Voedselafval afbreken met enzymen

Voedselafval + Verpakkingen composteren in onze machines

Composteermachine voor voedselafval en composteerbare verpakkingen.

Het voorstel om onze machines te gebruiken als composter voor voedselverpakkingen is boeiend. Het zou waardevolle hulpbronnen, zoals biogas, kunnen genereren door plantaardige verpakkingen af te breken. De uitvoering ervan stuit echter op uitdagingen, vooral vanwege de diversiteit aan plantaardige materialen in voedselverpakkingen

GS-food waste digesters. Composting machine - LOGO Composteermachines - digester - liquid waste stream
compostable bags with vegatables
wood cutlery
compostable bottles, cups
compostable products

Onze machine

Het idee om onze voedselvergister te gebruiken om plantaardige verpakkingen af te breken, is fascinerend. Dit zou een significante stap zijn om meer bruikbaar afval om te zetten in waardevolle hulpbronnen, zoals biogas, terwijl tegelijkertijd het voedselafval dat met deze verpakkingsmaterialen samenhangt, wordt verwerkt in de composteermachine. De uitvoering van dit idee brengt echter enkele uitdagingen met zich mee, voornamelijk vanwege de diversiteit aan plantaardige materialen die worden gebruikt voor voedselverpakkingen.

Om dit doel te bereiken, is grondig onderzoek naar de samenstelling en eigenschappen van verschillende plantaardige materialen noodzakelijk. Daarnaast moeten we geschikte enzymen vinden om deze materialen efficiënt af te breken. Dit is een tijdrovend proces dat experimenten en aanpassingen aan de machine vereist. 

Op dit moment zijn er al interessante uitkomsten van onze testen en we zien dat producten gemaakt van aardappelzetmeel, papierpulp en suikerrietpulp gemakkelijk kunnen worden afgebroken door onze enzymen. Ook met producten van “Foamed PLA” zijn goede testresultaten behaald. Dit betekend dat we al een aanzienlijk assortiment aan producten kunnen aanbieden en een aanzienlijk stap kunnen zetten naar het fossiel plastic vrij maken van verpakkingsmaterialen binnen uw bedrijf. Denk aan producten als bekers, borden, bestel, maaltijd bewaardozen enz.

Waarom een composteermachine ontwikkelen die ook verpakkingen kan afbreken?

 In de meeste landen is het niet toegestaan composteerbare verpakkingen (PLA-PHA enzovoort) in de industriële compostering afvalstroom/groene bak te deponeren (het wordt alleen gebruikt voor het composteren van voedselafval en tuinafval). De meeste composteerbare verpakkingsproducten zijn ontworpen om te composteren in faciliteiten zoals deze, maar toch is het niet toegestaan ze te verwerken in een industriële composteerinstallatie. Voor ons, kopers van composteerbare verpakkingen en eindconsumenten, is dit echt vreemd. We hebben jarenlang gezocht naar de juiste bioculturen om allerlei soorten composteerbare verpakkingen te composteren – vooral PLA bezorgd ons hoofdbrekens. Er is nog werk aan de winkel, maar we zijn op de goede weg. We hebben al goede resultaten met papier pulp en suikerriet pulp producten. Van dit materiaal worden bestek, bordjes, schaaltjes enz gemaakt.  

De reden waarom de meeste bedrijven overschakelen naar plantaardige verpakkingen zoals PLA-flessen, bekers en bestek, is dat ze willen afstappen van fossiel plastic. Fossiel plastic creëert microplastics in het milieu, en microplastics veroorzaken tal van gezondheidsproblemen voor dieren en mensen. Daarom ontwikkelen we de  voedselafval en verpakkingen composteermachine. Wanneer deze machine klaar is, kan onze machines ook composteerbare verpakkingen afbreken. Bedrijven kunnen dan veel eenvoudiger kiezen om volledig afstand te doen van fossiel plastic met een complete oplossing.

Op dit moment zijn er al interessante testen gedaan met aardappelzetmeel producten en producten gemaakt van suikerrietpulp. Deze materialen kunnen worden afgebroken door onze enzymen en hierdoor kan er al een combi gemaakt worden met verschillende verpakkingen. Denk aan bakjes, bestek, borden en bekers gemaakt van deze materialen. 

Producten die we al getest hebben en geslaagd zijn:

Bio-plastics en composteerbare verpakkingen die we nog gaan testen.

Het doel is om een scala aan verschillende materialen te kunnen afbreken zodat het voor de klant niet uitmaakt van welk composteerbaar materiaal iets gemaakt wordt, alles zou in onze moeten kunnen. Hier zijn we nog niet, maar ons doel is om de volgende materialen af te kunnen breken. 

pla bottles and pla preforms

PLA (Poly Lactic Acid)

PHA cups

PHA

compostable bag

Starch

compostable coffee cups

Henep

banana leaves plates

Geperste bladeren

compostable bagasse plates

Bagasse

Groene Verpakkingen

 

We zijn enorm trots om ons assortiment alternatieve producten te presenteren, vervaardigd met een diepe toewijding aan milieuduurzaamheid. Door plantaardige en composteerbare alternatieven te bieden voor traditioneel fossiel plastic, bieden we niet alleen oplossingen; we zijn de aanjagers van een beweging naar een groenere, meer duurzame toekomst.

Onze alternatieve producten bieden tal van voordelen voor onze klanten en het milieu. Ten eerste bieden ze een levensvatbare milieuvriendelijke optie die aansluit bij de groeiende vraag van consumenten naar duurzame keuzes. Door te kiezen voor plantaardige en composteerbare producten tonen onze klanten hun toewijding aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het minimaliseren van milieueffecten.

De meeste van onze plantaardige en composteerbare producten zijn ook ontworpen om compatibel te zijn met onze GS-Food Waste Digesters, waardoor efficiënt afvalbeheer mogelijk is en bijdraagt aan circulariteit in de afvalstroom.

Uiteindelijk vertegenwoordigen onze plantaardige en composteerbare producten meer dan alleen verpakkingsoplossingen; ze belichamen een visie van een wereld waar duurzaamheid en milieubeheer integraal zijn in elk aspect van het dagelijks leven. We zijn enthousiast om voorop te lopen in deze beweging en kijken ernaar uit om positieve verandering te blijven stimuleren voor onze klanten en de planeet.

groene verpakkingen - compostable packaging - composteerbare verpakkingen www.gs-companies.com
groene verpakkingen - compostable packaging - composteerbare verpakkingen www.gs-companies.com
groene verpakkingen - compostable packaging - composteerbare verpakkingen www.gs-companies.com

Suikerriet Take-Away

 

Maak kennis met onze milieuvriendelijke groene verpakkingen voor take-away: de schaaltjes gemaakt van geëxpandeerd (Foamed) PLA . In tegenstelling tot traditioneel piepschuim gemaakt van fossiele plastics, dat honderden jaren kan duren om af te breken en schadelijke chemicaliën in het milieu kan vrijgeven, bieden onze geëxpandeerde PLA-schaaltjes een duurzaam alternatief dat de milieubelasting aanzienlijk vermindert.

Foamed PLA wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen zoals maïszetmeel of suikerriet, waardoor het biologisch afbreekbaar en composteerbaar is. Dit betekent dat het aan het einde van zijn levenscyclus veilig terug kan worden gegeven aan de aarde, waardoor de gezondheid van de bodem wordt verrijkt en afval wordt geminimaliseerd.

Door te kiezen voor foamed PLA-schaaltjes boven piepschuim, kunnen bedrijven hun betrokkenheid bij duurzaamheid aantonen en klanten een verantwoorde verpakkingsoptie bieden. Bovendien zijn onze geëxpandeerde PLA-schaaltjes lichtgewicht, duurzaam en veelzijdig, waardoor ze voldoen aan de praktische behoeften van horecagelegenheden en consumenten.

Bovendien zijn onze geëxpandeerde PLA-schaaltjes compatibel met onze GS-Food Waste Digesters, waardoor efficiënte verwijdering en vertering van voedselafval en verpakkingsmaterialen in een enkel systeem mogelijk is. Deze geïntegreerde aanpak optimaliseert niet alleen de afvalverwerkingsprocessen, maar maximaliseert ook de milieuvoordelen van onze producten.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Ceres

Deze machine heeft een verwerkingscapaciteit voor voedselafval tot 80 liter.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Caelus

Deze machine heeft een verwerkingscapaciteit voor voedselafval tot 160 liter.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Gaia

Deze machine heeft een verwerkingscapaciteit voor voedselafval tot 400 liter.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Telluris

Deze machine heeft een verwerkingscapaciteit voor voedselafval tot 800  liter

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

----------

Grotere modellen zijn mogelijk en kunnen op maat gemaakt worden.

Voordelen van onze machine als er ook verpakkingsmaterialen kunnen worden verwerkt

Alle voordelen van de normale machine

Meer voedselafval naar de RWZI voor biogas

Verlaging van vaste afvalstroom

Nog minder afval kosten

Geen fossiel plastic verpakkingen meer nodig

Geweldige marketing mogelijkheden

Verdere verlaging van CO2 emissies

Minder micro plastics

Wordt een Bioplastic composteermachine consultent.

Ben je geïnteresseerd om consultant te worden voor ons merk? Laten we contact opnemen en kijken of er een match is.

UPDATE: We hebben besloten om nieuwe wederverkopers te pauzeren tot Q4 2024.

GS-Food Waste Digesters B.V. heeft onlangs een beslissing genomen: we stoppen tijdelijk met het werven van nieuwe wederverkopers. Waarom? Omdat we werken aan baanbrekend ontwerp voor nieuwe compostmachines. Deze machines zijn bedoeld om afvalbeheer te herdefiniëren, efficiënter, milieuvriendelijker en kosteneffectiever te zijn.

Maar de visie van GS houdt hier niet op. We zijn van plan onze wederverkopers niet alleen machines aan te bieden, maar een compleet pakket. Dit omvat intensieve training, marketingondersteuning en toegang tot een scala aan aanvullende producten en diensten. Het doel? Een sterk netwerk van wederverkopers creëren die uitgebreide oplossingen voor afvalbeheer kunnen aanbieden.

Onze composteermachine Partners

GS-Green Packaging

Een Nederlands bedrijf dat zich inzet om bedrijven te helpen over te stappen naar plant-verpakkingen. 

Onze Australische partner voor de verkoop van onze machines. Het team is ook actief in Engeland – Panama en Amerika.