Voedselafval afbreken met enzymen

Voedsel en bioplastic composteermachine (in ontwikkeling)

Composteermachine voor Bioplastic - voedselafval en composteerbare verpakkingen.

Het voorstel om de BMD te gebruiken als composter voor voedselverpakkingen is boeiend. Het zou waardevolle hulpbronnen, zoals biogas, kunnen genereren door plantaardige verpakkingen af te breken. De uitvoering ervan stuit echter op uitdagingen, vooral vanwege de diversiteit aan plantaardige materialen in voedselverpakkingen

+

BMD - Bio material digesters - food digesters -food composters Composteermachines – composteermachine – voedselvergister – composteer machines
compostable bags with vegatables
wood cutlery
compostable bottles, cups
compostable products

Our BMD+ machine

Om dit doel te bereiken, is grondig onderzoek naar de samenstelling en eigenschappen van verschillende plantaardige materialen noodzakelijk. Daarnaast moeten we geschikte enzymen vinden om deze materialen efficiënt af te breken. Dit is een tijdrovend proces dat experimenten en aanpassingen aan de BMD-machine vereist.

Het huidige testproces heeft al positieve resultaten opgeleverd, waarbij sommige plantaardige materialen succesvol zijn afgebroken in de bioplastic composteermachine. Of dit kan worden uitgebreid om alle composteerbare plantaardige materialen te omvatten, blijft echter onzeker en vereist verdere inspanningen en onderzoek.

Het ultieme doel is om een divers portfolio van materialen en producten aan te bieden. Dit zou bedrijven in staat stellen om verpakkingsmaterialen zonder fossiele kunststof te gebruiken, waaronder verpakkingen gemaakt van materialen zoals suikerrietpulp of bananenbladeren, die volledig kunnen worden afgebroken in de BMD-machine.

In de toekomst zal deze duurzame producten ook beschikbaar zijn op de website, waardoor bedrijven toegang hebben tot verpakkingsmaterialen die kunnen worden afgebroken in onze machines. Het is een veelbelovend initiatief met het potentieel om de impact op het verminderen van voedselverspilling te vergroten en milieubescherming te bevorderen.

Waarom een BMD+ Bioplastic composteermachine ontwikkelen?

 In de meeste landen is het niet toegestaan composteerbare verpakkingen (PLA-PHA enzovoort) in de industriële compostering afvalstroom/groene bak te deponeren (het wordt alleen gebruikt voor het composteren van voedselafval en tuinafval). De meeste composteerbare verpakkingsproducten zijn ontworpen om te composteren in faciliteiten zoals deze, maar toch is het niet toegestaan ze te verwerken in een industriële composteerinstallatie. Voor ons, kopers van composteerbare verpakkingen en eindconsumenten, is dit echt vreemd. We hebben jarenlang gezocht naar de juiste bioculturen om allerlei soorten composteerbare verpakkingen te composteren – vooral PLA bezorgd ons hoofdbrekens. Er is nog werk aan de winkel, maar we zijn op de goede weg. We hebben al goede resultaten met papier pulp en suikerriet pulp producten. Van dit materiaal worden bestek, bordjes, schaaltjes enz gemaakt.  

De reden waarom de meeste bedrijven overschakelen naar plantaardige verpakkingen zoals PLA-flessen, bekers en bestek, is dat ze willen afstappen van fossiel plastic. Fossiel plastic creëert microplastics in het milieu, en microplastics veroorzaken tal van gezondheidsproblemen voor dieren en mensen. Daarom ontwikkelen we de BMD+ voedsel- bioplastic composteermachine. Wanneer deze machine klaar is, kan onze BMD+ composteerbare verpakkingen en bioplastic afbreken. Bedrijven kunnen dan veel eenvoudiger kiezen om volledig afstand te doen van fossiel plastic met een complete oplossing.

 

Bio-plastics en composteerbare verpakkingen

Het doel is om een scala aan verschillende materialen te kunnen afbreken zodat het voor de klant niet uitmaakt van welk composteerbaar materiaal iets gemaakt wordt, alles zou in de BMD+ moeten kunnen. Hier zijn we nog nog, maar ons doel is om de volgende materialen af te kunnen breken. 

pla bottles and pla preforms

PLA (Poly Lactic Acid)

PHA cups

PHA

compostable bag

Starch

compostable coffee cups

Henep

banana leaves plates

Geperste bladeren

compostable bagasse plates

Bagasse

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Kleine machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een verwerkingscapaciteit voor voedselafval van 50 tot 250 kilo.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Medium machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een verwerkingscapaciteit voor voedselafval van 500 tot 1000 kilo.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Grote machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een capaciteit voor voedselafval van 2500 tot 10000 kilo.

Voordelen van de BMD+ machine

Alle voordelen van de normale BMD

Meer voedselafval naar de RWZI voor biogas

Verlaging van vaste afvalstroom

Nog minder afval kosten

Geen fossiel plastic verpakkingen meer nodig

Geweldige marketing mogelijkheden

Verdere verlaging van CO2 emissies

Minder micro plastics

Wordt een Bioplastic composteermachine consultent.

Ben je geïnteresseerd om consultant te worden voor ons merk? Laten we contact opnemen en kijken of er een match is.

UPDATE: We hebben besloten om nieuwe wederverkopers te pauzeren tot Q2 2024.

Bio Materials Digester (BMD) heeft onlangs een gedurfde beslissing genomen: we stoppen tijdelijk met het werven van nieuwe wederverkopers. Waarom? Omdat we werken aan baanbrekend ontwerp voor nieuwe compostmachines. Deze machines zijn bedoeld om afvalbeheer te herdefiniëren, efficiënter, milieuvriendelijker en kosteneffectiever te zijn.

Maar de visie van BMD houdt hier niet op. We zijn van plan onze wederverkopers niet alleen machines aan te bieden, maar een compleet pakket. Dit omvat intensieve training, marketingondersteuning en toegang tot een scala aan aanvullende producten en diensten. Het doel? Een sterk netwerk van wederverkopers creëren die uitgebreide oplossingen voor afvalbeheer kunnen aanbieden.

Onze bioplastic composteermachine Partners

Single Use Solutions

SUS is een Amerikaans bedrijf dat flessen maken van suikerriet. Flessen gemaakt van PLA zijn milieuvriendelijker.

GS-Green Packaging

Een Nederlands bedrijf dat zich inzet om bedrijven te helpen over te stappen naar plant-verpakkingen. 

Onze Australische partner voor de verkoop van BMD-machines. Het team is ook actief in Engeland – Panama en Amerika.

Oakland Lease UK (EU Leasen)

Oakland lease UK is onze lease maatschappij voor Europa. Zo kan BMD Leasen aanbieden in 28 landen.

Dimension Funding

Voor onze Amerikaanse klanten gebruiken wij Dimension funding voor alle lease aanvragen. in Amerika.