Voedselafval afbreken met enzymen

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Dutch product coming soon

BMD - Bio material digesters - food digesters -food composters Composteermachines – composteermachine – voedselvergister – composteer machines

Dit is hoe onze Aerobe enzymatisch proces werkt in de BMD Swill afval composteermachines.

Met bijna elke dag nieuwe technologie die wordt ontwikkeld om ons milieu schoon te maken, biedt onze BMD Swill composteermachines met aerobe enzymatisch proces een goede en betaalbare technologie die eenvoudig te installeren en te bedienen is. Elk bedrijf wil bijdragen aan een milieuvriendelijkere manier van werken, terwijl zij tegelijkertijd geld besparen. Een BMD-machine kan deel uitmaken van deze oplossing.

Het aerobe enzymatisch afbraak proces van Swill afval

Het doorbreken van Barrières in Voedselafvalbeheer

In tegenstelling tot traditionele aerobe Swill afval composteermachines levert de BMD geen compost op als eindproduct. Deze unieke aanpak elimineert de noodzaak voor aanvullend afvalbeheer, waardoor de werklast en het gedoe verminderen. Onze op maat gemaakte machines zijn ontworpen om niet alleen vast voedselafval, maar ook vloeibare producten zoals soepen en sauzen te verwerken. Via ons enzymatische proces breken we deze voedingsproducten af tot kleinere, beheersbare componenten, een prestatie die door geen enkele andere vloeibare voedselvergister op de markt geëvenaard wordt.

Enzymatische Aerobe Vertering: Het Proces Onthuld

De expertise van de BMD-aerobe vergister ligt in zijn vermogen om voedselafval snel en efficiënt af te breken via enzymatische aerobe vertering. Dit proces maakt gebruik van de kracht van onze speciale enzymenmixen in combinatie met onze machine en een gecontroleerd proces om complexe organische verbindingen om te zetten in eenvoudigere componenten.

Enzymen, de katalysatoren van de natuurlijke wereld, spelen de hoofdrol in dit proces. Onze unieke enzymenmixen zijn speciaal ontwikkeld voor de BMD-machine en richten zich op specifieke organische moleculen in het voedselafval, waardoor hun afbraak wordt geïnitieerd. Proteasen pakken eiwitten aan, lipasen richten zich op vetten, enzovoort. Als gevolg hiervan worden grote, complexe moleculen omgezet in kleinere, beheersbare fragmenten.

Voedsel afval

Voedselafval kan op elk moment van de dag in de BMD-machine worden gestort. Er is geen wachttijd; het is een doorlopend proces dat zich flexibel aanpast aan uw dagelijkse werkschema.

De machine

Alle voedselresten worden opgevangen in de machine. Door de speciale omstandigheden in de machine en het gebruik van onze exclusieve enzymenmixen wordt uw afval continu verwerkt tot rioolwater.

De Enzymen

Onze exclusieve enzymenmixen zijn zo samengesteld dat ze optimaal uw voedselafval kunnen afbreken. We hebben verschillende varianten ontwikkeld die de verschillende stromen van afval kunnen afbreken.

Het proces

In de BMD-machine worden ideale omstandigheden gecreëerd, zodat de enzymen optimaal hun werk kunnen doen. Wij zorgen ervoor dat temperatuur, vochtigheid, beweging en zuurgraad op optimale niveaus worden gehandhaafd.

De afbraak

Het voedselafval wordt afgebroken tot kleinere deeltjes. Dit wordt zelfs gedaan tot op het niveau van bouwstenen zoals aminozuren, vetzuren en eenvoudige suikers.

Afval water

Het afvalwater dat in onze machine wordt gegenereerd, kan veilig worden geloosd via het riool naar de waterzuiveringsinstallaties. Het 100% biologische afvalwater kan worden omgezet in biogas bij de RWZI.

restaurants

Naadloos Online Beheer en Afstandsbediening

Een van de belangrijkste voordelen van BMD Swill afval composteermachines is de functie voor afstandsbeheer door het BMD-team. Uw medewerkers hoeven eenvoudigweg het voedselafval in de machine te plaatsen, en wij zorgen voor de rest. Ons deskundige team beheert de BMD-machines op afstand, waardoor uw personeel een moeiteloze ervaring heeft.

Geoptimaliseerde Capaciteit voor Piekmomenten

We begrijpen het belang van voldoende capaciteit voor voedselafval, vooral tijdens drukke periodes zoals feestdagen. Het leveren van de juiste maat BMD-aerobe vergistingsmachine is essentieel om betrouwbaarheid te bieden, zelfs tijdens de drukste tijden van het jaar. Het is belangrijk op te merken dat verschillende soorten voedselafval op verschillende snelheden ontbinden. Voedingsmiddelen zoals harde vezelrijke groenten en kippenbotten hebben meer tijd nodig om af te breken dan bv gekookte aardappels en vlees. Om uw unieke behoeften beter te bedienen, hebben we inzicht nodig in uw dagelijkse afvalvolume en -soorten Swill afval, met name tijdens piekperioden.

Uitgebreide Serviceovereenkomst

Onze serviceovereenkomst is ontworpen om uitgebreide ondersteuning te bieden. Het omvat krachtige hulp vanuit ons centrum, online monitoring en machineaanpassingen. Bovendien dekt de overeenkomst de levering van enzymen en vervangende Bio-chips. Gecombineerd met onze maandelijkse service strekt de standaard garantie van 2 jaar zich uit tot een indrukwekkende 5 jaar, wat u gemoedsrust biedt.

Aerobe - Anaerobe

  1. Aerobe afbraak is een proces waarbij organismen zuurstof gebruiken om organische stoffen af te breken, terwijl anaerobe afbraak zonder zuurstof plaatsvindt.

  2. Bij aerobe afbraak wordt zuurstof als eindacceptor gebruikt voor de elektronen, terwijl bij anaerobe afbraak andere stoffen, zoals nitraten of sulfaten, als eindacceptoren dienen.

  3. Aerobe processen zijn doorgaans geurloos, terwijl anaerobe processen vaak gepaard gaan met een onaangename geur.

  4. Aerobe bacteriën voeren afbraakprocessen sneller uit dan anaerobe bacteriën.

  5. Aërobe afbraak verloopt efficiënter door de snelle verwerking van organische stoffen.

  6. Bij anaerobe afbraak kunnen schadelijke stoffen zoals methaan ontstaan.

  7. Aërobe afbraak is cruciaal voor het behoud van een gezonde zuurstofbalans in ecosystemen.

  8. Bij waterzuivering met bacteriën wordt vaak gebruikgemaakt van aërobe afbraakprocessen.

Voordelen van ons Swill composteermachines

Milieueffect: Herdefiniëren van Duurzame Praktijken

Wij bij BMD zetten ons in voor een duurzamere toekomst. Door het wegnemen van traditioneel afvaltransport verminderen we aanzienlijk de CO2-uitstoot, wat niet alleen gunstig is voor het milieu, maar ook voor het creëren van schonere en gezondere gemeenschappen.

Een ander belangrijk aspect van onze BMD Swill composteermachines is de eliminatie van methaanemissies, een krachtig broeikasgas dat bijdraagt aan klimaatverandering. Daarnaast dragen we bij aan de vermindering van microplastics die vrijkomen uit het verkeer van onze Swill afvalvrachtwagens. 

Operationele Uitmuntendheid: Efficiëntie en Gemak Gecombineerd

De BMD-machine maakt moeiteloos de verwerking van voedselafval mogelijk, vermindert fysieke arbeid en verbetert de hygiëne op de werkplek. Zeg vaarwel tegen ongedierte en verwelkom real-time afvalmonitoring die geïnformeerde beslissingen mogelijk maakt. Dankzij de gestroomlijnde processen van BMD kunnen de inspanningen om voedselafval te werken worden verlaagd.

Financieel Voordeel: De Weg Naar Besparingen Effenen

Verwelkom kostenvoordelen, elimineer container ophaal- en logistieke kosten. Verminderde onderhoudskosten en geoptimaliseerde personeelsefficiëntie dragen verder bij aan uw eindresultaat. Bovendien sluit het milieuvriendelijke imago van BMD perfect aan bij moderne consumentenvoorkeuren, waardoor uw reputatie en marktpositionering worden verbeterd.

Ongeëvenaarde Voordelen: Het Unieke Voordeel van BMD

De BMD-machine onderscheidt zich met geavanceerde mogelijkheden voor het afbreken van voedselafval, efficiënte verwerking van vloeistoffen en sauzen, en op afstand bedienbare controle met gegevensanalyse voor unieke afval inzichten. De chemisch-vrije werking, naadloze behandeling van afvalwater en het voorkomen van vetophoping maken de BMD-machine uniek..

Onze Swill composteermachines

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Kleine machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een verwerkingscapaciteit voor voedselafval van 50 tot 250 kilo.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Medium machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een verwerkingscapaciteit voor voedselafval van 500 tot 1000 kilo.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Grote machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een capaciteit voor voedselafval van 2500 tot 10000 kilo.

Geeft voedselafval gedoe in uw bedrijf?

Als je op dit moment worstelt met of bezorgd bent over het gedoe rondom voedselafval, kan onze BMD composteermachine met een aerobe enzymatisch afbraakproces de oplossing zijn die je nodig hebt. Een aerobe vergister maakt gebruik van de natuurlijke afbraak van voedselafval door enzymen. In een gecontroleerde omgeving kan voedselafval relatief snel afbreken. Onze BMD Aerobe Vergister is ontworpen om dit proces na te bootsen door voedselafval om te zetten in rioolwater, dat vervolgens via bestaande rioolafvoeren wordt afgevoerd naar de waterzuiveringslocaties of wordt opgeslagen voor gebruik als irrigatiewater en meststof.

Dit proces wordt geleid door dezelfde natuurwetten die alle levende organismen, inclusief ons eigen lichaam, beheersen. In feite wordt commerciële aerobe vergistingstechnologie vaak vergeleken met een “mechanische maag” omdat het sterk lijkt op het menselijke spijsverteringsproces.

Door voedselafval ter plaatse te verteren, kun je enkele van de grootste uitdagingen oplossen die gepaard gaan met het beheer van voedselafval, zoals het verminderen van de noodzaak om afval naar stortplaatsen te transporteren. Met ons Aerobe enzymatisch proces breken de enzymen organisch afval efficiënt af, en ze doen dit veel sneller en veiliger in onze BMD-machines dan in een stortplaatsomgeving.

Our BMD+ (in progress)

Het idee om de BMD swill composteermachines te gebruiken om plantaardige verpakkingen af te breken, is fascinerend. Dit zou een belangrijke stap zijn in het omzetten van meer bruikbaar afval in waardevolle hulpbronnen, zoals biogas, terwijl tegelijkertijd het voedselafval dat verband houdt met deze verpakkingsmaterialen in de BMD-machine wordt verwerkt. De uitvoering van dit idee brengt echter enkele uitdagingen met zich mee, voornamelijk vanwege de diversiteit van plantaardige materialen die worden gebruikt voor voedselverpakking.

 

Groene container of BMD-machine

Dit is het verschil

Voordelen van onze aerobe enzymatische composteermachines

Hygiënische werkomgeving

Verminderd de last van ongedierte

Geen vast eind product om nog iets mee te doen

Geen onprettige geuren

Te lozen in het lokale riool

Geen uitstoot methaan op de vuilnisbelt

Geen onkosten meer voor groene container lediging

Makkelijk en veilige werking zonder veel onderhoud

Vermindering van personeelskosten

Mogelijkheid om afvalstroom te gebruiken voor irrigatie

Artikelen in het Engels

Benefits of enzymatic fertilizer

working the land with tractors

Additionally, enzymes can help improve soil structure by increasing the activity of microorganisms, that help create a healthy, nutrient-rich soil. 

BMD benefits - curbstone collection

Curbside collection compared with BMD liquid food waste digesters.

 Here are some of the benefits of using a liquid food waste digester compared to a curbside collection system.

The different building blocks

Building blocks - simple sugars, amino acids, and fatty acids

The different building blocks that come out of food waste when digested by enzymes are simple sugars, amino acids, and fatty acids.

Our BMD machines discharge the digested food waste into the sewage that eventually ends up at a wastewater treatment plant, where all the sewage wastewater is treated.

By breaking down organic matter and releasing essential nutrients, these enzymes help improve soil fertility and promote plant growth.

Coming soon more articles

supermarket shoppingmall

Onze Partners

Single Use Solutions

SUS is een Amerikaans bedrijf dat flessen maken van suikerriet. Flessen gemaakt van PLA zijn milieuvriendelijker.

GS-Green Packaging

Een Nederlands bedrijf dat zich inzet om bedrijven te helpen over te stappen naar plant-verpakkingen. 

Onze Australische partner voor de verkoop van BMD-machines. Het team is ook actief in Engeland – Panama en Amerika.

Oakland Lease UK (EU Leasen)

Oakland lease UK is onze lease maatschappij voor Europa. Zo kan BMD Leasen aanbieden in 28 landen.

Dimension Funding

Voor onze Amerikaanse klanten gebruiken wij Dimension funding voor alle lease aanvragen. in Amerika.