Voedselafval afbreken met enzymen

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Nederlands product Binnenkort meer info

patent pending BMD composting machine - aerobic digester

Onze composteermachines

Na vele jaren van onderzoek hebben we de beste composteermachines ontwikkeld voor het composteren van voedsel die momenteel op de markt zijn. Bekijk al onze verschillende composteermachines die we kunnen aanbieden. Als je vragen hebt over welke BMD-machine het beste bij jouw bedrijf past, neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Kleine machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een verwerkingscapaciteit voor voedselafval van 50 tot 250 kilo.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Medium machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een verwerkingscapaciteit voor voedselafval van 500 tot 1000 kilo.

Prototype machine BMD Composting machine - liquid food waste digester. Bio Materials digester.

Grote machines

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machines hebben een capaciteit voor voedselafval van 2500 tot 10000 kilo.

earth
BMD - Bio material digesters - food digesters -food composters Composteermachines – composteermachine – voedselvergister – composteer machines

Geen twee bedrijven zijn hetzelfde. Wij bieden een uitgebreid assortiment BMD – composteermachines aan. Op deze manier kunnen we de meest efficiënte machine leveren voor elke locatie. Word lid van het groeiende aantal klanten van composteermachines die hun verwerking van voedselafvalbeheer heroverwegen. Kleine, middelgrote en grote bedrijven die regelmatig veel mensen van eten voorzien, moeten bedenken hoe ze zo snel en efficiënt mogelijk van voedselafval af kunnen komen. Op www.BioMaterialsDigester.eu vind je het definitieve antwoord. Vanaf nu is het gedoe met voedselafval verledentijd.

Ideaal voor kleine bedrijven die meerdere dagen per week voedselafval moeten verwijderen of kleine hoeveelheden voedselafval elke dag van de week moeten laten afvoeren. De kleine BMD-machines kunnen voedselafval verwerken tot 250 kilo per dag. De meeste kleine machines worden verkocht aan restaurants, cateringbedrijven, fastfoodlocaties en hotels. Afgelegen lodges en eilanden die hun eigen voedselafval op een meer ecologische manier willen verwerken, vinden onze producten kostenefficiënter en superieur om voedselafval te verwerken. Sommige locaties vangen het rioolwater op en gebruiken het om hun omgeving te irrigeren en te bemesten.

Onze BMD-500 tot BMD-1000 vormen het middensegment van de composteermachines die wij aanbieden. Dit segment is divers in de verschillende soorten bedrijven die de voedselvergister gebruiken. Resorts, supermarkten, cruisemaatschappijen, verzorgingstehuizen en grotere restaurants maken gebruik van deze middelgrote machines.

Als je vragen hebt over welke machine het beste past, neem dan contact met ons op en wij zullen je ondersteunen bij het vinden van de beste machine voor jouw behoeften.

Ons grote segment BMD-machines kan voedselafval verwerken van 2500 kilo tot 10.000 kilo per dag. Speciaal ontworpen voor grote klanten die behoefte hebben aan een veilige en eenvoudige manier om tonnen voedselafval op te lossen. Alle composteermachines in dit segment hebben een laadcontainer van 120 kilo. Dit kan worden aangepast met een container van een ander formaat, afhankelijk van de behoefte van de klant. Voedselproductie, distributiecentra voor voedsel, evenementen en luchthavens zijn bedrijven die profiteren van deze machines.

Als u vragen heeft over welke machine het beste past, neem dan contact met ons op en wij zullen u ondersteunen bij het vinden van de beste machine voor uw behoeften.

Het doorbreken van Barrières in Voedselafvalbeheer

In tegenstelling tot traditionele aerobe composteermachines levert de BMD geen compost op als eindproduct. Deze unieke aanpak elimineert de noodzaak voor aanvullend afvalbeheer, waardoor de werklast en het gedoe verminderen. Onze op maat gemaakte machines zijn ontworpen om niet alleen vast voedselafval, maar ook vloeibare producten zoals soepen en sauzen te verwerken. Via ons enzymatische proces breken we deze voedingsproducten af tot kleinere, beheersbare componenten, een prestatie die door geen enkele andere vloeibare voedselvergister op de markt geëvenaard wordt.

Enzymatische Aerobe Vertering: Het Proces Onthuld

De expertise van de BMD-aerobe vergister ligt in zijn vermogen om voedselafval snel en efficiënt af te breken via enzymatische aerobe vertering. Dit proces maakt gebruik van de kracht van onze speciale enzymenmixen in combinatie met onze machine en een gecontroleerd proces om complexe organische verbindingen om te zetten in eenvoudigere componenten.

Enzymen, de katalysatoren van de natuurlijke wereld, spelen de hoofdrol in dit proces. Onze unieke enzymenmixen zijn speciaal ontwikkeld voor de BMD-machine en richten zich op specifieke organische moleculen in het voedselafval, waardoor hun afbraak wordt geïnitieerd. Proteasen pakken eiwitten aan, lipasen richten zich op vetten, enzovoort. Als gevolg hiervan worden grote, complexe moleculen omgezet in kleinere, beheersbare fragmenten.

Voedsel afval

Voedselafval kan op elk moment van de dag in de BMD-machine worden gestort. Er is geen wachttijd; het is een doorlopend proces dat zich flexibel aanpast aan uw dagelijkse werkschema.

De machine

Alle voedselresten worden opgevangen in de machine. Door de speciale omstandigheden in de machine en het gebruik van onze exclusieve enzymenmixen wordt uw afval continu verwerkt tot rioolwater.

De Enzymen

Onze exclusieve enzymenmixen zijn zo samengesteld dat ze optimaal uw voedselafval kunnen afbreken. We hebben verschillende varianten ontwikkeld die de verschillende stromen van afval kunnen afbreken.

Het proces

In de BMD-machine worden ideale omstandigheden gecreëerd, zodat de enzymen optimaal hun werk kunnen doen. Wij zorgen ervoor dat temperatuur, vochtigheid, beweging en zuurgraad op optimale niveaus worden gehandhaafd.

De afbraak

Het voedselafval wordt afgebroken tot kleinere deeltjes. Dit wordt zelfs gedaan tot op het niveau van bouwstenen zoals aminozuren, vetzuren en eenvoudige suikers.

Afval water

Het afvalwater dat in onze machine wordt gegenereerd, kan veilig worden geloosd via het riool naar de waterzuiveringsinstallaties. Het 100% biologische afvalwater kan worden omgezet in biogas bij de RWZI.

restaurants

Naadloos Online Beheer en Afstandsbediening

Een van de belangrijkste voordelen van de BMD-machine is de functie voor afstandsbeheer door het BMD-team. Uw medewerkers hoeven eenvoudigweg het voedselafval in de machine te plaatsen, en wij zorgen voor de rest. Ons deskundige team beheert de BMD-machines op afstand, waardoor uw personeel een moeiteloze ervaring heeft.

Geoptimaliseerde Capaciteit voor Piekmomenten

We begrijpen het belang van voldoende capaciteit voor voedselafval, vooral tijdens drukke periodes zoals feestdagen. Het leveren van de juiste maat BMD-aerobe composteermachine is essentieel om betrouwbaarheid te bieden, zelfs tijdens de drukste tijden van het jaar. Het is belangrijk op te merken dat verschillende soorten voedselafval op verschillende snelheden ontbinden. Voedingsmiddelen zoals harde vezelrijke groenten en kippenbotten hebben meer tijd nodig om af te breken dan bv gekookte aardappels en vlees. Om uw unieke behoeften beter te bedienen, hebben we inzicht nodig in uw dagelijkse afvalvolume en -soorten afval, met name tijdens piekperioden.

Uitgebreide Serviceovereenkomst

Onze serviceovereenkomst is ontworpen om uitgebreide ondersteuning te bieden. Het omvat krachtige hulp vanuit ons centrum, online monitoring en machineaanpassingen. Bovendien dekt de overeenkomst de levering van enzymen en vervangende Bio-chips. Gecombineerd met onze maandelijkse service strekt de standaard garantie van 2 jaar zich uit tot een indrukwekkende 5 jaar, wat u gemoedsrust biedt.

Hoe het werkt

Voedselafval naar rioolwater

Met onze composteermachines wordt het voedselafval omgezet in vloeibaar rioolwater, waardoor gedoe met vast compost verleden tijd is. Het aansluiten van onze voedselvergister op het bestaande rioolsysteem maakt het beheer van voedselafval simpel.

Play Video

Voordelen van onze composteermachines

Hygiënische werkomgeving

Verminderd de last van ongedierte

Geen vast eind product om nog iets mee te doen

Geen onprettige geuren

Te lozen in het lokale riool

Geen uitstoot methaan op de vuilnisbelt

Geen onkosten meer voor groene container lediging

Makkelijk en veilige werking zonder veel onderhoud

Vermindering van personeelskosten

Mogelijkheid om afvalstroom te gebruiken voor irrigatie

Green key approved product - composting machine Composteermachines – composteermachine – voedselvergister – composteer machines

Begin november 2022 zijn BMD-machines goedgekeurd als Green Key-producten. (https://www.greenkey.nl/) is het grootste duurzaamheidslabel voor de toerisme- en vrijetijdsindustrie in Nederland. Ongeveer 700 Nederlandse bedrijven hebben nu dit kwaliteitskeurmerk verkregen, variërend van hotels en restaurants tot campings, groepsaccommodaties en bungalowparken. Nieuwe locaties worden nog steeds toegevoegd.

Zie je de GreenKey? Dan vindt het bedrijf duurzaamheid belangrijk en past het dit overal in het bedrijf toe. Denk aan het zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijke schoonmaak, recycling en weloverwogen keuzes met betrekking tot biologisch voedsel en producten met een duurzaamheidslabel.

Onze composteermachines zijn ideaal voor:

sport events with food waste composters
sport locaties
supermarket shoppingmall
supermarketen
catering with food waste
catering
cruise lines are ideal for food digesters
cruise schepen
hotels are ideal for food composters
hotels
events with food waste need a food digester
evenementen
small digesters for a remote lodge
afgelegen locaties
island handle food waste with a Digester
eilanden
universities
universiteiten
themeparks
pretparken
food processing factories work with food digesters
voedsel productie
bakery
bakkerijen
airports
luchthavens
nursing homes are ideal places for a food composter
bejaardentehuizen
restaurants
restaurants
resorts can handle food waste with a Digester
vakantieparken

Small composteermachines

BMD-50

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze machine kan tot 50 kilo gevuld worden. Ideaal voor restaurants, hotels, fast-food, catering, universiteiten.

BMD-100

Nederlands product Binnenkort meer info

De BMD-100 heeft een capaciteit van 100 kilo. Ideaal voor restaurants, catering, hotels, bakkerijen.

BMD-250

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze composteermachines hebben ruimte  voor 250 kilo. Geschikt voor restaurants, hotels, supermarketen en catering.

Medium composteermachines

Nederlands product Binnenkort meer info

BMD-500

Met een maximale capaciteit van 500 kilo is dit het eerste medium model. Geschikt voor cruise schepen, verzorgingshuizen, evenementen.

Nederlands product Binnenkort meer info

BMD-1000

Dit model is geschikt voor cruise schepen, luchthavens, evenementen en pretparks. Deze composteermachine kan tot 1000 kilo aan afval verwerken. 

Grote composteermachines

BMD-2500

Nederlands product Binnenkort meer info

Deze composteermachines zijn geschikt voor pretparks, voedseldistributiecentra en voedsel productie bedrijven

BMD-5000

Nederlands product Binnenkort meer info

Met 5000 kilo aan capaciteit is deze machine uitermate geschikt voor: voedsel productie bedrijven en luchthavens.

BMD-10000

Nederlands product Binnenkort meer info

Onze grootste BMD composteermachine is speciaal voor voedselproductie, afvalverwerkers en luchthavens.

compostable bags with vegatables
wood cutlery
compostable bottles, cups
compostable products

Onze BMD+ composteermachines (in ontwikkeling)

Het idee om de BMD-voedselvergister te gebruiken om plantaardige verpakkingen af te breken, is fascinerend. Dit zou een belangrijke stap zijn in het omzetten van meer bruikbaar afval in waardevolle hulpbronnen, zoals biogas, terwijl tegelijkertijd het voedselafval dat verband houdt met deze verpakkingsmaterialen in de BMD-machine wordt verwerkt. De uitvoering van dit idee brengt echter enkele uitdagingen met zich mee, voornamelijk vanwege de diversiteit van plantaardige materialen die worden gebruikt voor voedselverpakking.

Om dit doel te bereiken, is grondig onderzoek naar de samenstelling en eigenschappen van verschillende plantaardige materialen noodzakelijk. Daarnaast moeten we geschikte enzymen vinden om deze materialen efficiënt af te breken. Dit is een tijdrovend proces dat experimenten en aanpassingen aan de BMD-machine vereist.

Onze Partners

Single Use Solutions

SUS is een Amerikaans bedrijf dat flessen maken van suikerriet. Flessen gemaakt van PLA zijn milieuvriendelijker.

GS-Green Packaging

Een Nederlands bedrijf dat zich inzet om bedrijven te helpen over te stappen naar plant-verpakkingen. 

Onze Australische partner voor de verkoop van BMD-machines. Het team is ook actief in Engeland – Panama en Amerika.

Oakland Lease UK (EU Leasen)

Oakland lease UK is onze lease maatschappij voor Europa. Zo kan BMD Leasen aanbieden in 28 landen.

Dimension Funding

Voor onze Amerikaanse klanten gebruiken wij Dimension funding voor alle lease aanvragen. in Amerika.

Wordt composteermachines consultent.

Ben je geïnteresseerd om consultant te worden voor ons merk? Laten we contact opnemen en kijken of er een match is.

UPDATE: We hebben besloten om nieuwe wederverkopers te pauzeren tot Q2 2024.

Bio Materials Digester (BMD) heeft onlangs een gedurfde beslissing genomen: we stoppen tijdelijk met het werven van nieuwe wederverkopers. Waarom? Omdat we werken aan baanbrekend ontwerp voor nieuwe compostmachines. Deze machines zijn bedoeld om afvalbeheer te herdefiniëren, efficiënter, milieuvriendelijker en kosteneffectiever te zijn.

Maar de visie van BMD houdt hier niet op. We zijn van plan onze wederverkopers niet alleen machines aan te bieden, maar een compleet pakket. Dit omvat intensieve training, marketingondersteuning en toegang tot een scala aan aanvullende producten en diensten. Het doel? Een sterk netwerk van wederverkopers creëren die uitgebreide oplossingen voor afvalbeheer kunnen aanbieden.